Cihuiiii… winginane (31/5) Suroboyo ultah, rek! Nggak nyongko, Suroboyo wis umur 715… wih, wis oyoten😀 tp masio wis tuwek, Suroboyo tambah kinclong koyok tembang jadul’e Anggun C Sasmi: Tua-Tua Keladi😀 Soko lahir sampe saiki, aku tinggal ning Suroboyo. Yo tau lah mlaku-mlaku nang kutho2 liyane, mosok ngluthek ning Suroboyo thok, lumuten lak an😀 Tapi, nek jar-ku yo… Suroboyo iku kutho metropolitan sing paling uapik sak indonesia! Jakarta iku maceeeettt thok ae. Bandung iku .. enak sih, adem.. tp sakluthek ngono thok, wis ngono lalin’e semrawut. Jojga… mambu telek jaran hahahaa😀 Sing nggak setuju ojo ngamuk, rek… iku lak mek rumangsaku thok.. dasare aku lak Suroboyo minded (yo nggak salah toh nek ngefans karo kuthone dhewe)

Tapi, saktenan’e yo… nek ditakoni: opo sih sing dibanggakno teko Suroboyo? Nek plesir nang Suroboyo, enak’e ngendi wae?
Nah… jujur ae, aku yo bingung😀 nggon sing tak kenal (sering ta jujuki) ning Suroboyo yo… TP (Tunjunga Plasa), GM (Galaxy Mall), Supermall. Liyane iku ?? yo.. paling ta weruhi panggon mangan sing Maknyuss… Apeng, Layar, Semanggi Dempo, Khayangan, liyane lah.. huakeh tenan masalahe.. sampe aku nggak apal😛
Yo ikulah… aku ngertine Suroboyo iku mek mall karo panggon mangan. Iku thok. Yo, onok sih… KBS (kebun Binatang Surabaya), museum Mpu Tantular, Monkasel (monumen kapal selam), tugu pahlawan. Tapi, jujur ae… aku rodho males lan isin nek ndudhuake panggon2 iku. Kurang terawat lan nggak menarik blas (jareku seh). Padahal iku objek wisata sing digadhang2ke pemkot. Kesan’e dadi Suroboyo iku yo mek gawe shopping karo mangan. Kesan iku tambah kuwat mergo bulan Mei wingi, pemkot nggawe acara SSF (Surabaya Shopping Festival).

Aku dadi mikir.. mosok se Suroboyo iku nggak ono objek wisata sing menarik? Mosok mek iso narik toris blonjo thok? Padahal kudune yo akeh.. lha wong Suroboyo gedhene koyok ngene, jarene kutho Pahlawan maneh! Mosok kalah karo Jogja.. andelane iku mek Malioboro ambek Kraton. Tapi toris’e mbludhak! Opo maneh saiki Suroboyo ndhuwe jargo: Sparkling Surabaya (artine: Suroboyo KINCLONG huahahaha :D) Kudune yo kabeh mesti dikinclongi..

Tiba’e… aku ae sing cupet (mikir sempit), nggak gaul. Gara-gara penasaran kuwi, aku join milis.. nah ning kono baru aku ngeh.. tiba’e Suroboyo iku akeh tenan objek wisatane! Lucune… nyaris separoh panggon2 wisata kuwi, aku wis tau njujug mrono! Contohe: Kenjeran. Walah, iki pantai cedhak omahku. Aku wis bola-bali mrono mangan Lontong Kupang. Aku yo ngerti ning kono iku ono klenteng, ono pura. Tapi yo nggak kepikir nik panggon-panggon iku objek wisata. Terus Kayon. Sering tuku kembang ning kono, tp aku ngga ngeh nek iku objek wisata.
Mungkin kurang informasi, yo.. mungkin juga mergo panggon iku sakjane sik kurang layak dadi objek wisata. Tapi awake dhewe kudu nyemangati pemkot ben terus berusaha nggawe Suroboyo bener-bener kinclong. Pemkot saiki lagi nggarap kalimas, ben iso dadi koyok Venezuela ngon: River site tourism. wah, keren toh! Yo moga2 klakon… ben nek nglintasi kalimas ga ndhelok buih deterjen, wong adhus, karo mas kumambang hehehe😀 Lha, awake dhewe sebagai warga Suroboyo mesti lapo? yo njogo kebersihan, rek… ojo ngerusak, ojo buang sampah sembarangan, njogo keamanan, nggak mecahno koco montor, nggak nggebuki wong sak enake, ben toris2 nggak wedhi nang Suroboyo (aku bangga lho, demo BBM ning Suroboyo tiba’e damai lan nggak anarkis koyo ning kutho liyane🙂 ). Nek iso… awake dhewe mlaku-mlaku nang panggon2 wisata iku, dadi mengko iso ngewenehi informasi sing bener nek ono dulur, konco utawa bule (dudu bulek lho) sing takok: ono opo ae ning Suroboyo ? hahaha😀

Iki daftar objek wisatane: wisata-surabaya1

Ojok matur suwun karo aku.. iku aku oleh teko milis Wisata Kuliner, sing nggawe jenenge Pak Agoes.

Poto-poto Suroboyo ning ndhuwur iku ta jupuk saka :